100 percent natuurlijk

Waarom een natuurlijke ontgeurder?

Essentiële oliën maken deel uit van een bepaalde chemische, biologische en botanische classificatie die verwijst naar de meest voorkomende molecule in een bepaalde essentiële olie. Een essentiële olie is een complex product. De bestanddelen zijn samenstellingen van meerdere moleculen met elk bijzondere eigenschappen.

Eigenschappen van enkele essentiële oliën gebruikt in onze productie:

EUCALYPTUS GLOBULUS
schimmelwerend en antibacterieel
LITSEA CITRATA
schimmelwerend, ontstressend, netraliseert geuren
PEPERMUNT
antibacterieel, antiviraal en energiegevend
PIJNBOOM TERPENTIJN
antibacterieel, hoeststillend en schimmelwerend
TIJM
breedspectrum antibioticum, energieopwekkend en antiparsitair
SINAASAPPELBOOM
kalmerende en anti bacteriële werking

De juiste combinatie van de individuele eigenschappen van iedere olie vernietigt slecht ruikende bacteriën. Onze oliën hebben een moleculaire werking die remedieert en niet enkel camoufleert. Parfums vernietigen geen slechte geuren.

Nooit chemisch ontgeuren!

De sector van ontgeuringsmiddelen en omgevingsparfums is weinig gereglementeerd, waardoor vaak chemische bestanddelen gebruikt worden die in verstoven of verbrande toestand een vervuilend effect hebben. Ze bevatten producten die toxisch, irriterend, allergisch of zelfs kankerverwekkend kunnen zijn.

Sommige ontgeurders of omgevingsparfums hebben een warmtebron nodig om werkzaam te zijn, en de verbranding van deze stoffen irriteert ogen, keel, neus en luchtwegen – tot een astma- aanvallen toe. Producten die deze bijwerkingen uitlokken, zijn vluchtige organische componenten als benzenen, styrenen, glycolethers en aldheïden.

Sanodor, aantoonbaar natuurlijk

Naargelang het beoogde resultaat – contact met oppervlak of verstuiving – worden in onze etherische oliën aangepaste hoeveelheden water en/of alcohol gebruikt.
Een melange waarmee we onze producten als ‘natuurlijk product’ mogen omschrijven. Voor al onze producten zijn analyserapporten beschikbaar waardoor u precies de samenstelling kunt nagaan.

U kiest dus: voor natuurlijke producten die geuren bestrijden zonder de gezondheid te schaden, of voor synthetische parfums die geuren verdoezelen, de omgeving vervuilen en de gezondheid schaden.